Vetenskap | Ursprung | Skapelsetro
Splash slide linking to page: Kalender
Splash slide linking to page: Frågor & Svar
Splash slide linking to page: Video

Artiklar i urval

10 Jan 2011. Lästid: Ca 4 minuter.

Här samlar vi artiklar m.m. som kan vara av intresse. Artiklar m.m. Debatter, recensioner m.m. Föreläsningar, CD-ROM m.m. Länkar

Artiklar m.m.

Australopithecus sediba: Ny människoart - eller?
Våren 2010 publicerade många massmedier fyndet av Australopithecus sediba - onyanserat och okritiskt som vanligt. Läs en mer nyanserad bild här!

I begynnelsen...
Ett 32-sidigt häfte om grundläggande skapelsekunskap och om hur två kunskapskällor, vetenskap och Bibeln, kan förenas. Häftet är författat av Anders Gärdeborn, och är avsett för masspridning. Du får gärna ladda ner den och dela med dig fritt av den. Den går också att beställa i tryckt form: Enstaka exemplar kan beställas från vår webshop. För större mängder, kontakta Anders Gärdeborn på mailadressen lignum@telia.com för prisuppgift och beställning. Häfte: I begynnelsen (PDF)

Molekylärbiologi bekräftar Bibeln
DNA är snarare ett korsord än en serie bokstäver. Enskilda positiva mutationer (om de ens finns) kan inte selekteras av det naturliga urvalet. Hur kan då slumpvisa mutationer kombinerat naturligt urval förklara att du och jag finns? Det har visat sig att modern molekylärbiologi stöder snarare skapelsetron än evolutionen. Läs mer om de senaste rönen i denna artikel. (Artikeln är även publicerad i Genesis 4/2008.) Molekylarbiologi bekräftar Bibeln (PDF)

Ateismens diktatur
Västvärlden är på väg att glida in i en ateismens diktatur, under vetenskaplig täckmantel. I den diktaturen får evolutionsteorin inte ifrågasättas, men den som gör det möter ofta för häftigt motstånd. (Artikeln är även publicerad i Genesis 1/2011.) Ateismens diktatur (PDF) Därför är skapelsetron viktig Anders Gärdeborn skriver om och varför frågan om skapelsetro är viktig för dig som är kristen. Därför är skapelsetron viktig (HTML)

Skapelsemodellen: en kort introduktion
Vad säger skapelsemodellen? Här finns en kort sammanfattning av skapelsen, floden, istiden m.m. enligt skapelsemodellen. Skapelsemodellen: En kort introduktion (HTML)

Gamla kortnyheter
Äldre kortnyheter (publicerade på vår gamla webbplats) finns att läsa här. Kortnytt från 2009 Kortnytt från 2008 Kortnytt från 2007

Ställ frågor till din lärobok!
Tidningen Genesis kom våren 2006 ut med ett specialnummer som är riktat till ungdomar och elever. Här finns några kritiska frågor till din lärobok. Du kan använda frågorna för att själv "tänka till", eller som hjälp för frågor du vill ställa till din lärare. Ställ frågor till din lärobok (HTML)

Affisch
Affisch att sätta upp i t.ex. din kyrka. Utskriftstips: Ställ in för liggande format och %-satsen vid utskriften så att det passar den skrivare du använder, så att du får en så stor bild som möjligt. Alternativt finns det en utskriftmöjlighet som heter anpassa till utskriftsytan, då fyller det upp automatiskt. Affisch (PDF)

Debatter, recensioner m.m.

Recension av Evolutionens Gud av Francis Collins
Anders Gärdeborn läser en bok som lyckas förena vetenskap och tro - så länge "tro" inte är biblisk kristendom... Läs Gärdeborns recension av Francis Collins bok Evolutionens Gud. Läs recensionen (HTML)

Var tog upplysningens ideal vägen?
I den svenska skolan förbjuds undervisning i andra ursprungsteorier än evolutionsteorin, trots att skolan skall vara objektiv. Föreningen Genesis talesman Anders Gärdeborn reflekterar över debatten som förs om, i stället för med, kreationister. Var tog upplysningens ideal vägen? (HTML)

Hästserien och Genesis FAQ
Några av våra kritiker har i tämligen höga tonlägen kritiserat påståendet i vår FAQ att "hästserien" vid American Natural Museum of Natural History tagits bort. Läs vår kommentar om det hela. (HTML)

Naturvetardagarna 2002 vid Uppsala universitet
Göran Schmidt recenserar naturvetardagarna i Uppsala 2002. Schmidt recenserar Naturvetardagarna 2002 - del 1 (PDF) Schmidt recenserar Naturvetardagarna 2002 - del 2 (PDF)

I huvudet på en kreationist
I tidningen Biologen pågick 2002-2003 en debatt under rubriken "i huvudet på en kreationist" mellan Dan Larhammar och Göran Schmidt. Läs debatten, tillsammans med lite extramaterial på Schmidts webbplats.

Mats Moléns slutreplik
En debatt har pågått på tidningen Folkvetts website apropå Folkvetts utnämning av Mats Molén till "Årets Förvillare 2001". Läs Moléns refuserade slutreplik här.

Föreläsningar, CD-ROM m.m.

Skapelsekonferensen 2008
Nedan finns ljudinspelningar (MP3) från 2008 års skapelsekonferens i Pingstkyrkan i Vallentuna. Intelligent skapelsetro Föreläsning med Anders Gärdeborn Jakten på skapelsetroende - vår tids häxprocesser Föreläsning med Krister Renard Katastrof - både på jorden och i kyrkan Föreläsning med Mats Molén De som avvisar skapelsetron utan att ana vad de avvisar - hur får jag dem att lyssna? Föreläsning av Arild Jägerskogh Frågestund + skapelsetro i USA Mats Molén Gudstjänst Mats Molén predikar

CD-ROM från 8thECC
CD-ROM med föredrag från den 8:e Europeiska Skapelsekonferensen på Gullbrannagården 15-20 augusti 2003 finns att köpa. CD-ROM:en är gjorda med en MediaPlayer-multimediateknik med kombination av video PowerPoint/OH och ljud. Du kan beställa enstaka föredrag eller hela paketet från vår webbshop. CD-ROM från 8thECC

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Missa inget nytt från Genesis - Anmäl dig i formuläret nedan för att få vårt nyhetsbrev rakt i din e-postlåda ungefär en gång varje eller varannan månad! (Ett nytt fönster öppnas, där ni får bekräfta er e-postadress)

OBS, Genom att anmäla dig, godkänner du vår policy för behandling av personuppgifter. Läs därför den först, innan du anmäler dig.

*-markerade fält är obligatoriska.
Fler händelser » Fler videor » Fler frågor & Svar » Guds Värld - Ny skapelsebok för ungdomar!
# Bibeln
# Fossil
# Djur
# Media
# Personer
# Biologi
# Evolutionism
# Dinosaurier
# Platser
# Rymden
# Geologi
# Genetik
# Samhälle
# Världsbild
# Filosofi
# Design
# Historia
# Datering
# Skapelse
# Forskning
# Kemi
# Etik
# Trosförsvar / Apologetik
# Utbildning
# Teknik
# Utomjordingar
# Covid-19
# Språk