Vetenskap | Ursprung | Skapelsetro
Splash slide linking to page: Video
Splash slide linking to page: Kalender
Splash slide linking to page: Frågor & Svar

Utvecklade rymdmonster?

1 Aug 2012. Lästid: Ca 1 minuter.

Om vi tänker oss några rymdresor bör vi vara försiktiga med på vilka planeter vi sätter vår fot. Nu varnar nämligen en forskare för att avancerade former av Tyrannosaurus Rex och andra dinosaurier kan ha utvecklats där, och om de har utvecklat samma intelligens och färdighet som människan besitter kan de ha utvecklats till riktigt monstruösa bestar.

Nej, detta publicerades inte 1 april eller på någon science fiction-sida, utan i en helt seriös vetenskaplig publikation (Journal of American Chemical Society) som sedan refererats till på vanligen, ganska normala phys.org. Forskaren bakom artikeln, Ronald Breslow, menar att om aminosyrorna och annat genetiskt material är de rätta så skulle det mycket väl kunna hända.

Breslows teori går ut på, för att uttrycka det lite enkelt, att ovanliga aminosyror fördes till en livlös jord genom meteoriter för ca 4 miljarder år sedan, och satte igång en process som ledde till att livet formades. Livsformer som avancerade dinosaurier kunde mycket väl ha blivit resultatet på jorden, menar Breslow, om däggdjuren inte haft sån tur att dinosaurierna sopades bort genom en asteroid-kollision.

Tilläggas bör att Breslow påpekar att visa att det kan ha gått till på det här sättet inte är detsamma som att det verkligen har gjort det. Det bör man ge honom erkännande för...

Källor: JACS och PhysOrg

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Missa inget nytt från Genesis - Anmäl dig i formuläret nedan för att få vårt nyhetsbrev rakt i din e-postlåda ungefär en gång varje eller varannan månad! (Ett nytt fönster öppnas, där ni får bekräfta er e-postadress)

OBS, Genom att anmäla dig, godkänner du vår policy för behandling av personuppgifter. Läs därför den först, innan du anmäler dig.

*-markerade fält är obligatoriska.
Fler händelser » Fler videor » Fler frågor & Svar » Guds Värld - Ny skapelsebok för ungdomar!
# Bibeln
# Fossil
# Djur
# Media
# Personer
# Biologi
# Evolutionism
# Dinosaurier
# Platser
# Rymden
# Geologi
# Genetik
# Samhälle
# Världsbild
# Filosofi
# Design
# Historia
# Datering
# Skapelse
# Forskning
# Kemi
# Etik
# Trosförsvar / Apologetik
# Utbildning
# Teknik
# Utomjordingar
# Covid-19
# Språk