Vetenskap | Ursprung | Skapelsetro
Splash slide linking to page: Kalender
Splash slide linking to page: Frågor & Svar
Splash slide linking to page: Video

Ny skapelsebok för ungdomar på svenska

16 Apr 2022. Lästid: Ca 1 minuter.

Vi på Genesis är glada att, i samarbete med Timoteus förlag, kunna presentera en ny skapelsebok för ungdomar på svenska: Guds Värld. Boken är skriven av Andreas Årikstad och från början utgiven på norska hos vår systerförening Skaper i Norge. Den har nu översatts till svenska under året av oss på Genesis.

Guds Värld är en bok som lättfattligt och attraktivt, med mycket bildmaterial, presenterar den bibliska världsbilden. Guds Värld belyser skapelse, vetenskap och tro och tar upp aktuella samhällsfrågor. Boken är utmärkt för konfirmander och ungdomsgrupper, men även för intresserade vuxna som är nya till skapelsefrågorna.

Så här skriver Ola Hössjer, professor i matematisk statistik om boken:

I Guds värld integreras hela Bibelns budskap på ett elegant och lättförståeligt sätt med modern naturvetenskap.

Andreas Årikstad visar övertygande att detta endast är möjligt om Bibelns elva första kapitel förstås som en redogörelse för historiska händelser och inte som myter och legender.

Boken kan varmt rekommenderas som ett evangelisationsredskap, för att styrka kristna ungdomars tilltro till Bibeln och för att ge dem verktyg att förklara och försvara sin tro. Jag är övertygad om att Guds värld kommer att få stor betydelse för utbredandet av Guds rike bland ungdomar i både Norge och Sverige.

Timoteus förlag kan man provläsa ett stycke ur boken:

Vi på Genesis hoppas och ber att boken ska bli till stor välsignelse för uppväxande generationer av ungdomar och unga vuxna, för att de ska få en sammanhängande beskrivning av hur hela skapelsen på ett fantastiskt sätt vittnar om sin Skapare.

Redaktionen
Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Missa inget nytt från Genesis - Anmäl dig i formuläret nedan för att få vårt nyhetsbrev rakt i din e-postlåda ungefär en gång varje eller varannan månad! (Ett nytt fönster öppnas, där ni får bekräfta er e-postadress)

OBS, Genom att anmäla dig, godkänner du vår policy för behandling av personuppgifter. Läs därför den först, innan du anmäler dig.

*-markerade fält är obligatoriska.
Fler händelser » Fler videor » Fler frågor & Svar »
# Bibeln
# Fossil
# Djur
# Media
# Personer
# Biologi
# Evolutionism
# Dinosaurier
# Platser
# Rymden
# Geologi
# Genetik
# Samhälle
# Världsbild
# Filosofi
# Design
# Historia
# Datering
# Skapelse
# Forskning
# Kemi
# Etik
# Trosförsvar / Apologetik
# Utbildning
# Teknik
# Utomjordingar
# Covid-19
# Språk