Vetenskap | Ursprung | Skapelsetro
Splash slide linking to page: Video
Splash slide linking to page: Kalender
Splash slide linking to page: Frågor & Svar

En förhandstitt på Genesis nr 4 (2013)

24 Nov 2013. Lästid: Ca 3 minuter.

Snart landar Genesis nr 4 (2013) i brevlådorna hos alla prenumeranter! Här kommer en förhandstitt på innehållet.

Bara Bibeln kan förklara Istiden

av Erik Österlund

Tidskriften US News hade en gång en artikel om vetenskapens 18 mysterier. Om man tog Bibelns uppgifter på allvar skulle antalet vara färre. Ett av de 18 mysterierna är hur en istid kan uppstå, dvs hur klimatet kan ändras så att betingelserna blir möjliga för en istid. För den sekulära vetenskapen finns det inga kända processer som kan leda fram till en istid. Michael Oards första föredrag på skapelsekonferensen i Umeå 20-22 september 2013 handlade om istiden. Han förklarade utifrån Bibelns uppgifter hur istiden kommit till, hur länge den varade, hur snabbt den försvann och vad som hände i slutet av den. ...

Det man kan veta om Gud är uppenbart

av Anders Gärdeborn

Den kopernikanska principen lär att jorden är en medelmåtta i universum. Principen ligger till grund för all naturalistisk vetenskap, det vill säga den vetenskap som startar med att utesluta att Gud kan ha haft ett syfte då han skapade universum. Den kopernikanska principen är dock mer eller mindre motbevisad idag. Vår galax och vår plats i den, solen, månen och våra grannplaneter, jordbanans form, gravitationens och magnetfältets styrkor samt jordens utseende och sammansättning har alla mycket speciella egenskaper anpassade för vårt välbefinnande. Det finns hela böcker skrivna på detta tema. Egenskaperna är så exakt avstämda att det är osannolikt att det existerar en enda motsvarande planet i hela det kända universum. ...

Det otroliga kinesinet!

av Calvin Smith

Kinesin-molekylerna är en sorts motorer som finns inuti levande orgnismer. Man brukar kalla dem cellens arbetshästar, eftersom de drar sina laster via cellens landsvägar, de s.k. mikrotubulerna. Senare forskning har visat att kinesinerna kan göra långt mer än vad man först trodde. Exempelvis stöder de mitos1 och meios2 och, förutom "vardagspaketen", transporterar de också de neurotransmittrar som behövs för att nervcellerna ska kunna kommunicera med varandra.

En så otroligt avancerad biologisk teknik skriker: "Design!" - men är det Gud som får äran i den veteskapliga litteratur som beskriver de fantastiska maskinerna och processerna? Oh nej... "naturen" får äran: "Evolutionisterna har ingen trovärdig förklaring till hur något så avancerat som kinesin – med sitt operativ- och kommunikaitonssystem - kan ha utvecklats gradvis" Är det då inte än mer logiskt att tro att det är den yttersta intelligens som vi kan föreställa oss (Skaparen, bibelns Gud) som ligger bakom alla de fantastiska maskinerna i naturen! Upptäckten av kinesinet tilldelades nobelpris 2013.

Mammutmysteriet

av Erik Österlund

Ett av de mycket intressanta föredragen av Michael Oard på Skapelsekonferensen i Umeå 2013 var det som handlade om mammutarna. Hur de snabbt dog ut och hur de kunnat vara så välbevarade i permafrosten i så stort antal. Mammutarna levde över hela norra halvklotet på vidsträckta bördiga grässlätter som kunde föda mängder av djur. När mammutarna hastigt dog ut var de miljontals i antal. Men inte bara mammutar. Ett stort antal olika storväxta behårade arter dog också i stort antal. De flesta av däggdjuren var gräsätare. Det finns idag ingen process genom vilken stora djur kan tränga ner i marken utan att det deformerar kroppen och förändrar marken runt dem. Och där kroppen bevaras djupfryst så att köttet t o m är ätbart. Det finns ingen process idag som sekulära forskare kan använda som förklaring till vad som hänt, även om man gjort en del trevande försök. Skapelsetroende har en bra förklaringsmodell utifrån Bibelns beskrivning av vad som hände i jordens historia i anslutning till Noas flod.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Missa inget nytt från Genesis - Anmäl dig i formuläret nedan för att få vårt nyhetsbrev rakt i din e-postlåda ungefär en gång varje eller varannan månad! (Ett nytt fönster öppnas, där ni får bekräfta er e-postadress)

OBS, Genom att anmäla dig, godkänner du vår policy för behandling av personuppgifter. Läs därför den först, innan du anmäler dig.

*-markerade fält är obligatoriska.
Fler händelser » Fler videor » Fler frågor & Svar » Guds Värld - Ny skapelsebok för ungdomar!
# Bibeln
# Fossil
# Djur
# Media
# Personer
# Biologi
# Evolutionism
# Dinosaurier
# Platser
# Rymden
# Geologi
# Genetik
# Samhälle
# Världsbild
# Filosofi
# Design
# Historia
# Datering
# Skapelse
# Forskning
# Kemi
# Etik
# Trosförsvar / Apologetik
# Utbildning
# Teknik
# Utomjordingar
# Covid-19
# Språk