Vetenskap | Ursprung | Skapelsetro
Splash slide linking to page: Frågor & Svar
Splash slide linking to page: Kalender
Splash slide linking to page: Video

Bildtext: En tidigare grottutgrävningsexpedition i samma grotta (Rising Star Cave) i Sydafrika, där detta senaste fynd gjordes. Bildkälla: Simon Fraser University som Rising Star Cave Exploration på Flickr. Bildlicens: CC BY 2.0

Förhistorisk barnskalle hittad i sydafrikansk grotta

7 Jan 2022. Lästid: Ca 1 minuter.

Skallen av ett barn av den ”förhistoriska” människan Homo naledi har påträffats i en grotta i Sydafrika, samma grotta där de övriga naledifynden gjordes 2013. Egentligen finns det inte så mycket att säga om fyndet. Att det kunde bli en världsnyhet är snarast ett uttryck för sekulära antropologers ständiga behov av att påminna allmänheten om föreställningen att människan är en evolverad varelse. Den som är lite insatt i frågan har svårt att tränga undan misstanken att det sker med ett syfte att maskera hur magert ”bevismaterialet” i verkligheten är. Och om inte annat är det nog en indikation på att forskningsanslagen behöver fyllas på…

Forskarna tror att en ensamma skallen placerats långt inne i grottan av ”rituella skäl”, vilket naturligtvis är evidens nog för att naledi var fullt mänsklig. Vilken annan biologisk varelse har religiösa föreställningar? Läs mer om Homo naledi i artikeln Människor och andra hominider i ett bibliskt perspektiv i förra årets temanummer om människans ursprung på sid 27-32, samt vår tidigare artikel om Homo Naledi.

Redaktionen
Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Missa inget nytt från Genesis - Anmäl dig i formuläret nedan för att få vårt nyhetsbrev rakt i din e-postlåda ungefär en gång varje eller varannan månad! (Ett nytt fönster öppnas, där ni får bekräfta er e-postadress)

OBS, Genom att anmäla dig, godkänner du vår policy för behandling av personuppgifter. Läs därför den först, innan du anmäler dig.

*-markerade fält är obligatoriska.
Fler händelser » Fler videor » Fler frågor & Svar » Guds Värld - Ny skapelsebok för ungdomar!
# Bibeln
# Fossil
# Djur
# Media
# Personer
# Biologi
# Evolutionism
# Dinosaurier
# Platser
# Rymden
# Geologi
# Genetik
# Samhälle
# Världsbild
# Filosofi
# Design
# Historia
# Datering
# Skapelse
# Forskning
# Kemi
# Etik
# Trosförsvar / Apologetik
# Utbildning
# Teknik
# Utomjordingar
# Covid-19
# Språk