Vetenskap | Ursprung | Skapelsetro
Splash slide linking to page: Kalender
Splash slide linking to page: Frågor & Svar
Splash slide linking to page: Video

OBS: Bilden ovan visar ett skelett av en annan flygande ödla.
Bildkälla: Marine 69-71 på Wikipedia. Bildlicens: CC BY-SA 3.0

"Det närmaste vi kommer en verklig drake"

5 Sep 2021. Lästid: Ca 1 minuter.

En artikel i Ny Teknik för ett par veckor sedan ger intressanta associationer. I artikeln berättar forskare vid University of Queensland om ett fossil som påträffades för tio år sedan och som nu visat sig tillhöra en tidigare okänd art av flygödla som fått namnet Thapunngaka shawi. Den är ”det närmaste vi kommer en verklig drake” säger fossilforskaren Tim Richards.

Som skapelsetroende går tankarna givetvis till alla de draklegender som förekommer i skildringar från olika delar av världen. Vad var det för slags djur som kineserna kallade drakar och som avbildades i deras konst i gamla tider och som till och med fått ge namn åt särskilda år tillsammans med andra livs levande djur som grisar, kaniner, råttor, ormar, tigrar och andra? Visst sägs den ha levat för 100-145 miljoner år sedan, men om man finner intakta proteiner och röda blodkroppar i T-rex-ben se sidan 6-7 i Genesis nr 2-2018) som antyder att de var samtida med människor, så varför inte samma sak med de flygande ödlorna? Forskarna kan ha mer rätt än de anar.

Redaktionen
Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Missa inget nytt från Genesis - Anmäl dig i formuläret nedan för att få vårt nyhetsbrev rakt i din e-postlåda ungefär en gång varje eller varannan månad! (Ett nytt fönster öppnas, där ni får bekräfta er e-postadress)

OBS, Genom att anmäla dig, godkänner du vår policy för behandling av personuppgifter. Läs därför den först, innan du anmäler dig.

*-markerade fält är obligatoriska.
Fler händelser » Fler videor » Fler frågor & Svar » Guds Värld - Ny skapelsebok för ungdomar!
# Bibeln
# Fossil
# Djur
# Media
# Personer
# Biologi
# Evolutionism
# Dinosaurier
# Platser
# Rymden
# Geologi
# Genetik
# Samhälle
# Världsbild
# Filosofi
# Design
# Historia
# Datering
# Skapelse
# Forskning
# Kemi
# Etik
# Trosförsvar / Apologetik
# Utbildning
# Teknik
# Utomjordingar
# Covid-19
# Språk