Vetenskap | Ursprung | Skapelsetro
Splash slide linking to page: Video
Splash slide linking to page: Kalender
Splash slide linking to page: Frågor & Svar

Staten sponsrar skapelsemuseum i USA

29 Apr 2011. Lästid: Ca 1 minuter.

Answers in Genesis, som står bakom Creation Museum i Kentucky, har framskridna planer på att följa upp detta, genom att uppföra en större park, kallad “Ark Encounter”.

Det mest centrala i parken, och som står bakom namnet, kommer att vara en skalenlig modelll av Noas ark. Men det är långt ifrån allt. Bland de övriga planerna kan vi nämna en modell av Babels torn, en tidsenlig stad, en djurpark, en ekovänlig nöjespark och - inte alltför överraskande i sammanhanget - ett flertal olika dinosauriemodeller.

Det lite intressanta i sammanhanget är att staten går in och sponsrar uppförandet av parken. Man motiverar bland annat med att byggnationen kommer att skapa ca 900 jobb, dra in skatt åt staten och bli en fin turistattraktion. Inte så oväntat finns det forskare som kritiserar statens engagemang i det hela, då man menar att staten ska stå fri från religion.

Parken beräknas stå klar år 2014, och vi som besökt Creation Museum och sett hur väl man lyckats med det, kan bara önska Answers in Genesis lycka till och hoppas att de lyckas lika bra med den planerade parken.

Källor: Science NOW, Ark Encounters hemsida

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Missa inget nytt från Genesis - Anmäl dig i formuläret nedan för att få vårt nyhetsbrev rakt i din e-postlåda ungefär en gång varje eller varannan månad! (Ett nytt fönster öppnas, där ni får bekräfta er e-postadress)

OBS, Genom att anmäla dig, godkänner du vår policy för behandling av personuppgifter. Läs därför den först, innan du anmäler dig.

*-markerade fält är obligatoriska.
Fler händelser » Fler videor » Fler frågor & Svar » Guds Värld - Ny skapelsebok för ungdomar!
# Bibeln
# Fossil
# Djur
# Media
# Personer
# Biologi
# Evolutionism
# Dinosaurier
# Platser
# Rymden
# Geologi
# Genetik
# Samhälle
# Världsbild
# Filosofi
# Design
# Historia
# Datering
# Skapelse
# Forskning
# Kemi
# Etik
# Trosförsvar / Apologetik
# Utbildning
# Teknik
# Utomjordingar
# Covid-19
# Språk