Vetenskap | Ursprung | Skapelsetro
Splash slide linking to page: Frågor & Svar
Splash slide linking to page: Video
Splash slide linking to page: Kalender

Bildlicens: CC0

Färre kristna har en biblisk världsbild

7 Jan 2022. Lästid: Ca 1 minuter.

För några veckor sedan redovisade tidningen Världen Idag en omskakande rapport av den amerikanske professorn i opinions- och kulturforskning, George Barna. Den handlade om amerikaners världsbild. Det visar sig att även om hälften av vuxna amerikaner tror sig dela en biblisk världsbild, så är det i praktiken bara sex procent som gör det. De resterande 44 procenten lever i det avseendet i en illusion, de har i praktiken en världsåskådning som har inslag av diverse olika obibliska åskådningar. Det finns knappast någon anledning att tro att det generella mönstret skulle vara annorlunda i Sverige även om vi nått ännu längre i sekularisering.

Lägger man till detta att forskning visar att de flesta amerikaner dör med den världsåskådning som man hade när man var 13 år gammal, så får vi ännu en bekräftelse på hur viktigt det är att vi får möjlighet att visa den unga generationen i vårt land att Bibeln är den enda grunden för en sann världsbild. De behöver få se och höra evidensen för att Bibeln är trovärdig och att den evolutionära världsbilden är den koloss på lerfötter som den de facto är.

Läs mer

Redaktionen
Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Missa inget nytt från Genesis - Anmäl dig i formuläret nedan för att få vårt nyhetsbrev rakt i din e-postlåda ungefär en gång varje eller varannan månad! (Ett nytt fönster öppnas, där ni får bekräfta er e-postadress)

OBS, Genom att anmäla dig, godkänner du vår policy för behandling av personuppgifter. Läs därför den först, innan du anmäler dig.

*-markerade fält är obligatoriska.
Fler händelser » Fler videor » Fler frågor & Svar » Guds Värld - Ny skapelsebok för ungdomar!
# Bibeln
# Fossil
# Djur
# Media
# Personer
# Biologi
# Evolutionism
# Dinosaurier
# Platser
# Rymden
# Geologi
# Genetik
# Samhälle
# Världsbild
# Filosofi
# Design
# Historia
# Datering
# Skapelse
# Forskning
# Kemi
# Etik
# Trosförsvar / Apologetik
# Utbildning
# Teknik
# Utomjordingar
# Covid-19
# Språk