Vetenskap | Ursprung | Skapelsetro
Splash slide linking to page: Kalender
Splash slide linking to page: Frågor & Svar
Splash slide linking to page: Video

Rapport från skapelsekonferensen i Umeå 2013

3 Oct 2013. Lästid: Ca 2 minuter.

2013 års skapelsekonferens, som det här året gick av stapeln i Umeå, är över. Nedan följer en kort tillbakablick från av en av konferensens deltagare, Erik Scherman, som arbetar som läkare i Kalmar.

Erik berättar: På lördagskvällen stod jag med mikrofonen och vittnade om personliga erfarenheter. Ingen hade träffat mig förut, det var första skapelsekonferensen för mig. I de sammanhang jag rört mig har inte skapelsen varit någon stor fråga, snarast har man mött mitt engagemang med skepsis. I Umeå blev jag välkomnad av likar, flera sa glatt att de kände till mig från nätet. Mats Molén som höll i konferensen gav mig förtroendet att översätta ett föredrag och att hålla i frågestunden.

Det föll sig naturligt att berätta lite om hur det varit för mig att stå upp för Bibeln i ett yrke som bygger på vetenskap. Jag fick sätta ord på den sköna Gudsfruktan som tar bort skrämmande människofruktan. Här fanns flera som kände igen sig, bland annat Johannes Axelsson som skriver Newtonbloggen. Han utgjorde frågepanel tillsammans med huvudtalaren Michael Oard och Genesis ordförande Rolf Lampa. Det var fantastiskt att möta dessa och många fler skapelsetroende i verkligheten, det är en helt annan dimension än att bara kommunicera på nätet. Helgen bjöd på flera tillfällen att prata och umgås, diskutera och uppmuntra varandra. Det var faktiskt den största behållningen även om föredragen var väldigt intressanta.

Det är många år sedan jag läste om den geologiska kolumnen i en bok sammanställd av Michael Oard. Det var så jag förstod att Noas flod mycket väl kan förklara de berglager och landskapsformer vi lever våra liv på. Oard förklarade hur strömmande vatten kan forma både plana slätter och djupa raviner. Som meteorolog har han format en modell för hur kontinentalisar snabbt kunde byggas upp på vissa platser efter floden. Varma hav och stoft i atmosfären kan förklara enorma snöfall.

Det är värdefullt att träffa en person vars arbete betytt mycket för en. Michael Oard svarade utförligt på frågor men poängterade ödmjukt att ingen kan veta säkert. Precis som väderprognoser så handlar det om kvalificerade bedömningar av ofullständiga fakta. Den insikten tänker jag är avgörande för att vinna förtroende, särskilt i ett ämne som skapelse. Vi ska uppmuntra människor att tänka själva utifrån vad Bibeln berättar och vad vi faktiskt ser i naturen. Det finns ingen motsättning mellan Bibeln och sund vetenskap.

Erik Scherman
Läkare i Kalmar
Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Missa inget nytt från Genesis - Anmäl dig i formuläret nedan för att få vårt nyhetsbrev rakt i din e-postlåda ungefär en gång varje eller varannan månad! (Ett nytt fönster öppnas, där ni får bekräfta er e-postadress)

OBS, Genom att anmäla dig, godkänner du vår policy för behandling av personuppgifter. Läs därför den först, innan du anmäler dig.

*-markerade fält är obligatoriska.
Fler händelser » Fler videor » Fler frågor & Svar » Guds Värld - Ny skapelsebok för ungdomar!
# Bibeln
# Fossil
# Djur
# Media
# Personer
# Biologi
# Evolutionism
# Dinosaurier
# Platser
# Rymden
# Geologi
# Genetik
# Samhälle
# Världsbild
# Filosofi
# Design
# Historia
# Datering
# Skapelse
# Forskning
# Kemi
# Etik
# Trosförsvar / Apologetik
# Utbildning
# Teknik
# Utomjordingar
# Covid-19
# Språk