Vetenskap | Ursprung | Skapelsetro
Splash slide linking to page: Frågor & Svar
Splash slide linking to page: Video
Splash slide linking to page: Kalender

Signaturen i Cellen – Prisbelönt Times-bästsäljare om intelligent design nu på svenska

17 Nov 2022. Lästid: Ca 2 minuter.

Med Signaturen i Cellen finns nu en numera klassisk bok om fenomenet intelligent design (ID) tillgänglig för den breda läsekretsen i Sverige. Alla som vill kan nu bilda sig en egen uppfattning om denna rörelse inom modern vetenskap via en av dess främsta företrädare.

"En noggrann presentation av detta djävulskt svåra problem."

– Dr Thomas Nagel, professor vid New York universitet, i Times Literary Supplement

"Boken (är) på många sätt ett mästerverk. (...) Meyer har en unik förmåga att kombinera en pedagogisk framställning med vetenskaplig stringens och noggrannhet."

– Ola Hössjer, professor i matematisk statistik vid Stockholms universitet

Hur uppkom livet?

I sin bok Signaturen i Cellen argumenterar Stephen C. Meyer för att intelligent design är den bästa vetenskapliga förklaringen till livets uppkomst på jorden. När Meyer skildrar sin egen resa från oljeindustrin i Texas till doktorandstudier i Tyskland och sin egen och andras forskning för att lösa mysteriet om livets uppkomst, belyser han samtidigt med pedagogisk finess vetenskapens talrika försök att lösa denna gåta. Med intellektuell skärpa och vetenskaplig noggrannhet analyserar han de olika teorier som lagts fram kring hur den digitala koden i cellen har uppstått.

Boken bjuder på en fascinerande läsning, inte bara för genetiker, biologer och andra aktiva inom vetenskapen, utan i minst lika hög grad för alla oss andra.

Signaturen i Cellen valdes till en av årets böcker av den ansedda litteraturtidskriften The Times Literary Supplement.

Dr Stephen C. Meyer doktorerade i vetenskapsfilosofi vid universitetet i Cambridge. Som tidigare geofysiker och collegeprofessor är han nu direktor för Centrum för Vetenskap och Kultur på Discoveryinstitutet i Seattle. Han har framträtt i olika TV-sammanhang och tidningar i USA, samt vid två tillfällen varit förstasidesstoff i New York Times.

– Jag kan bara säga att vi är väldigt tacksamma att få ge ut denna spännande bok på svenska, säger förläggaren Ralf Ebel. Kanske kan den tillföra ytterligare dimension till den nyuppståndna debatten kring kreationism, som blåstes upp nyss när Julia Kronlid valdes till talman.

Vi på Genesis är mycket glada för detta tillskott i litteraturen som stödjer intelligent design och skapelse, och har även inkluderat boken i vårt sortiment i vår webb-butik.

Källa

Fler länkar

Redaktionen
Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Missa inget nytt från Genesis - Anmäl dig i formuläret nedan för att få vårt nyhetsbrev rakt i din e-postlåda ungefär en gång varje eller varannan månad! (Ett nytt fönster öppnas, där ni får bekräfta er e-postadress)

OBS, Genom att anmäla dig, godkänner du vår policy för behandling av personuppgifter. Läs därför den först, innan du anmäler dig.

*-markerade fält är obligatoriska.
Fler händelser » Fler videor » Fler frågor & Svar » Guds Värld - Ny skapelsebok för ungdomar!
# Bibeln
# Fossil
# Djur
# Media
# Personer
# Biologi
# Evolutionism
# Dinosaurier
# Platser
# Rymden
# Geologi
# Genetik
# Samhälle
# Världsbild
# Filosofi
# Design
# Historia
# Datering
# Skapelse
# Forskning
# Kemi
# Etik
# Trosförsvar / Apologetik
# Utbildning
# Teknik
# Utomjordingar
# Covid-19
# Språk