Vetenskap | Ursprung | Skapelsetro

Photo by Daniel Páscoa on Unsplash

Hur kan det finnas en Gud, när ingen har sett/känt honom? Ni har ju inga vetenskapliga bevis!

6 Apr 2013. Lästid: Ca 1 minuter.

Utförligt svar

Gud kan man inte känna genom vetenskap. Vetenskapen arbetar med att samla in data genom observationer och experiment, och utifrån dessa dra logiska slutsatser och bygga modeller. Gud har skapat den värld som går att beskriva med vetenskap, men är inte själv beskrivbar på detta sätt. Han lägger sig inte under ett mikroskop eller visar sig i ett teleskop. Därmed inte sagt att vi inte kan känna Gud. Vi kan känna Honom genom det Han berättat för oss genom det levande Ordet (=Jesus) och det skrivna Ordet (=Bibeln). Detta kan vi kalla uppenbarad kunskap, till skillnad från den vetenskapliga kunskapen. Uppenbarad och vetenskaplig kunskap är alltså två sätt att få kunskap om olika delar av verkligheten. Att vara kristen innebär alltså inte att omfatta en viss världsbild, utan att ha en relation med sin Skapare.

Anders Gärdeborn

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Missa inget nytt från Genesis - Anmäl dig i formuläret nedan för att få vårt nyhetsbrev rakt i din e-postlåda ungefär en gång varje eller varannan månad! (Ett nytt fönster öppnas, där ni får bekräfta er e-postadress)

OBS, Genom att anmäla dig, godkänner du vår policy för behandling av personuppgifter. Läs därför den först, innan du anmäler dig.

*-markerade fält är obligatoriska.
Fler händelser » Fler videor » Fler frågor & Svar » Guds Värld - Ny skapelsebok för ungdomar!
# Bibeln
# Fossil
# Djur
# Media
# Personer
# Biologi
# Evolutionism
# Dinosaurier
# Platser
# Rymden
# Geologi
# Genetik
# Samhälle
# Världsbild
# Filosofi
# Design
# Historia
# Datering
# Skapelse
# Forskning
# Kemi
# Etik
# Trosförsvar / Apologetik
# Utbildning
# Teknik
# Utomjordingar
# Covid-19
# Språk