Vetenskap | Ursprung | Skapelsetro
Splash slide linking to page: Kalender
Splash slide linking to page: Video
Splash slide linking to page: Frågor & Svar

Ny Archaeopteryx

26 Mar 2012. Lästid: Ca 1 minuter.

Ett nytt fynd av Archaeopteryx, den så kallade urfågeln, har uppdagats i Tyskland. Det är det elfte fossilet som hittats hitintills av denna, nu så berömda fågel. Det är ett jämförelsevis litet skelett, jämfört med tidigare fynd. Skelettet är dock tämligen komplett, endast huvudet och ena vingen saknas. Fjäderavtrycken uppges vara ovanligt fina och röner därmed särskilt intresse för forskarvärlden.

Någon vetenskaplig publicering av fyndet finns dock inte ännu, då fossilet finns i privat ägo och nyligen har kommit till allmän kännedom. Det skedde genom att ägaren registrerat det som tyskt kulturarv. Och att det nyligen visasts på en stor, tysk mineralmässa i München - The München show. Därmed har det nya Archaeopteryx-fyndet kommit till forskarvärldens kännedom och säkerligen kommer en studie av detsamma snart att publiceras i någon känd vetenskaplig tidskrift.

Källor: http://mineralientage.de/en/fossilworld/public-days/archaeopteryx-nr-11/ och Smithsonian.com

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Missa inget nytt från Genesis - Anmäl dig i formuläret nedan för att få vårt nyhetsbrev rakt i din e-postlåda ungefär en gång varje eller varannan månad! (Ett nytt fönster öppnas, där ni får bekräfta er e-postadress)

OBS, Genom att anmäla dig, godkänner du vår policy för behandling av personuppgifter. Läs därför den först, innan du anmäler dig.

*-markerade fält är obligatoriska.
Fler händelser » Fler videor » Fler frågor & Svar » Guds Värld - Ny skapelsebok för ungdomar!
# Bibeln
# Fossil
# Djur
# Media
# Personer
# Biologi
# Evolutionism
# Dinosaurier
# Platser
# Rymden
# Geologi
# Genetik
# Samhälle
# Världsbild
# Filosofi
# Design
# Historia
# Datering
# Skapelse
# Forskning
# Kemi
# Etik
# Trosförsvar / Apologetik
# Utbildning
# Teknik
# Utomjordingar
# Covid-19
# Språk