Vetenskap | Ursprung | Skapelsetro
Splash slide linking to page: Frågor & Svar
Splash slide linking to page: Video
Splash slide linking to page: Kalender

Tvillingar i två nyanser

4 Jun 2020. Lästid: Ca 1 minuter.

Tro’t eller ej, men de här två söta små flickorna är tvillingar. De föddes i april 2005 i Nottingham, England. Blåögda Remee till vänster skulle man kalla ”vit”, och många skulle kalla hennes brunögda syster Kian till höger för ”svart” [1].

Tvillingarna blev snart uppmärksammade av media. I nyheterna kunde man läsa att båda deras föräldrar, Kylie Hodgson och Remi Horder, ”har vita mammor och svarta pappor” [2].

De små flickorna hjälper oss att besvara en av de frågor som många bibelläsare har ställt sig: Om det bara fanns en man och en kvinna från början – varifrån kommer då alla olika varianter av människor med alla deras ”olika hudfärger”? Remee och Kian bevisar att det helt enkelt är en fråga om genetik – med de rätta generna kan alla de olika hudfärgerna uppträda inom en och samma generation [3].

Så om Adam och Eva hade mellanbrun hudfärg på grund av en blandning av ljusa och mörka anlag, precis som Remees och Kians föräldrar, kan det förklara alla nyanser från den mörkaste till den ljusaste både hos deras barn och framtida generationer.

Kian och Remee illustrerar också den bibliska sanningen att vi alla är släkt med varandra – vi tillhör en och samma familj, både genom Adam och Eva och genom Noa och hans familj.

Noter

  1. Det pigment som orsakar hudfärgerna heter melanin. Om vi har mycket av detta pigment är hyn väldigt mörk (”svart”). Om vi inte har så mycket melanin kommer hyn att vara ljus ”vit”). Läs mer i The Creation Answers Book, kap. 18: ‘How did the different “races” arise?’, Creation Ministries International, Brisbane, Australien, 2006
  2. Laing, L., Twins in a million, The Sunday Mail (Brisbane), 12 mars 2006, s. 3.
  3. ABC News, One twin’s white, the other’s black—twins’ parents both have white mothers, black fathers, abcnews.go.com/GMA/story?id=1813509, 19 sep 2006.
Creation magazine
Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Missa inget nytt från Genesis - Anmäl dig i formuläret nedan för att få vårt nyhetsbrev rakt i din e-postlåda ungefär en gång varje eller varannan månad! (Ett nytt fönster öppnas, där ni får bekräfta er e-postadress)

OBS, Genom att anmäla dig, godkänner du vår policy för behandling av personuppgifter. Läs därför den först, innan du anmäler dig.

*-markerade fält är obligatoriska.
Fler händelser » Fler videor » Fler frågor & Svar » Guds Värld - Ny skapelsebok för ungdomar!
# Bibeln
# Fossil
# Djur
# Media
# Personer
# Biologi
# Evolutionism
# Dinosaurier
# Platser
# Rymden
# Geologi
# Genetik
# Samhälle
# Världsbild
# Filosofi
# Design
# Historia
# Datering
# Skapelse
# Forskning
# Kemi
# Etik
# Trosförsvar / Apologetik
# Utbildning
# Teknik
# Utomjordingar
# Covid-19
# Språk