Vetenskap | Ursprung | Skapelsetro
Splash slide linking to page: Video
Splash slide linking to page: Kalender
Splash slide linking to page: Frågor & Svar

Evangeliet är meningslöst utan skapelsen som grund

27 Mar 2016. Lästid: Ca 1 minuter.

”Om Kristus inte har uppstått, då är er tro meningslös och ni är ännu kvar i era synder. Då har också de som insomnat i Kristus gått förlorade. ” - 1 Kor 15:17-18

Tänk att uppståndelsen är så central i Bibelns lära att allt annat blir meningslöst utan den! På motsvarande vis blir faktiskt Jesus död på korset meningslös utan den rätta bakgrunden - den som ges i Första Mosebok.

Enligt Bibeln fanns varken sjukdom eller död i Guds perfekta skapelse, utan kom in som resultat av människans uppror mot Gud. Tack vare Jesus död på korset kan Gud vinna oss tillbaka till gemenskap med Honom, rädda oss undan synd och död, och befria hela skapelsen ur dess slaveri under förgängelsen.

Detta evangelium blir totalt obegripligt om Gud skulle ha skapat med hjälp av evolution. Istället för att betraktas som en katastrof, upphöjs då döden till ett nödvändigt redskap i Guds skaparverk. Dessutom: Om lidande och död fanns under miljoner år innan människor föll i synd, så kan knappast människor hållas ansvariga för dess inträde i världen. Då är Gud upphovet även till sådant som är ont, och det blir svårare att se varför vi människor överhuvudtaget skulle ha något behov av omvändelse.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Missa inget nytt från Genesis - Anmäl dig i formuläret nedan för att få vårt nyhetsbrev rakt i din e-postlåda ungefär en gång varje eller varannan månad! (Ett nytt fönster öppnas, där ni får bekräfta er e-postadress)

OBS, Genom att anmäla dig, godkänner du vår policy för behandling av personuppgifter. Läs därför den först, innan du anmäler dig.

*-markerade fält är obligatoriska.
Fler händelser » Fler videor » Fler frågor & Svar » Guds Värld - Ny skapelsebok för ungdomar!
# Bibeln
# Fossil
# Djur
# Media
# Personer
# Biologi
# Evolutionism
# Dinosaurier
# Platser
# Rymden
# Geologi
# Genetik
# Samhälle
# Världsbild
# Filosofi
# Design
# Historia
# Datering
# Skapelse
# Forskning
# Kemi
# Etik
# Trosförsvar / Apologetik
# Utbildning
# Teknik
# Utomjordingar
# Covid-19
# Språk