Vetenskap | Ursprung | Skapelsetro
Splash slide linking to page: Kalender
Splash slide linking to page: Frågor & Svar
Splash slide linking to page: Video

Ark Encounter

Fullskalereplika av Noaks ark invigs idag

7 Jul 2016. Lästid: Ca 3 minuter.

Som vi skrivit om tidigare, som tidningen Expressen skrivit om, och som tidningen Dagen skriver om idag, så invigs idag en gigantisk replika i full skala av Noaks ark, i Kentucky i USA.

Ark Encounter är ett försök att göra en verklighetstrogen replika av Noas ark, i fullstor skala med de mått som beskrivs i Bibeln. Helt klart är iallafall att det är något helt annat än de gulliga små skutor med giraffer spretande åt alla håll, som ofta målas i barnböcker. Noas ark var en enorm konstruktion!

Man kan läsa mer om Ark Encounter på deras hemsida.

I Expressens videoklipp, sade projektets grundare, Ken Ham så här:

"Jag vet att folk av folk från många olika bakgrunder är intresserade av Noas ark och har hört talas om den. Och vi tror att vad vi bygger här, i byggandet av just den här fullstora replikan, kommer att bli den mest autentiska och realistiska rekonstruktionen av Noas ark i världen".

"Det återstår att se om besökarna vallfärdar till parken, men om även djuren börjar strömma till, vet man att det är dags att stiga på, i alla fall", skojar Expressen. Det är glädjande att de vet så pass mycket om vad berättelsen handlar om.

Från ett Herren löfte i Bibeln vet vi dock att vi inte behöver vara rädda för att någon ny översvämning ska täcka hela jorden som på Noa tid:

"Jag skall upprätta mitt förbund med er: Aldrig mer skall allt liv utrotas genom flodens vatten. Aldrig mer skall en flod komma och fördärva jorden." Och Gud sade: "Detta är tecknet på det förbund som jag för all framtid sluter med er och med alla levande varelser hos er: Min regnbåge sätter jag i skyn, och den skall vara tecknet på förbundet mellan mig och jorden." - 1 Mos 9:11-13

Däremot, som vi alla vet, inte minst från mängder av arkeologiska fynd som stärker detta, så handlar historien om Noas ark om verklig historia, och det är också därför det är viktigt att ark-replikor görs i realistisk storlek, baserat på Bibliska mått, för att ge en sanningsenlig bild av vad det innebar att fylla den med djur och människor, som räddning undan vattnet.

Arken i Kentucky är inte det enda försök till att bygga en fullstor ark-replika! Vi känner till åtminstone två andra sådana:

Fler lästips

Genesis shar också skrivit en hel del om Noas ark tidigare. Nedan följer några lästips i urval:

Frågor och svar om arken och översvämningen

Se också vår lista på frågor och svar om Noas ark och översvämningen:

För ännu fler svar, se frågor och svar om arken på den Australiensiska organisationen CMI:s webbplats (Dock endast på Engelska).

Webbredaktionen

Kategorier: #Arkreplikor, #Media
Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Missa inget nytt från Genesis - Anmäl dig i formuläret nedan för att få vårt nyhetsbrev rakt i din e-postlåda ungefär en gång varje eller varannan månad! (Ett nytt fönster öppnas, där ni får bekräfta er e-postadress)

OBS, Genom att anmäla dig, godkänner du vår policy för behandling av personuppgifter. Läs därför den först, innan du anmäler dig.

*-markerade fält är obligatoriska.
Fler händelser » Fler videor » Fler frågor & Svar » Guds Värld - Ny skapelsebok för ungdomar!
# Bibeln
# Fossil
# Djur
# Media
# Personer
# Biologi
# Evolutionism
# Dinosaurier
# Platser
# Rymden
# Geologi
# Genetik
# Samhälle
# Världsbild
# Filosofi
# Design
# Historia
# Datering
# Skapelse
# Forskning
# Kemi
# Etik
# Trosförsvar / Apologetik
# Utbildning
# Teknik
# Utomjordingar
# Covid-19
# Språk