Vetenskap | Ursprung | Skapelsetro
Splash slide linking to page: Frågor & Svar
Splash slide linking to page: Video
Splash slide linking to page: Kalender

Rapport från skapelsemöten i Kalmar 2014

18 Jun 2014. Lästid: Ca 1 minuter.

Under ett veckoslut i maj fick Adventkyrkan i Kalmar besök av Anders Gärdeborn och Mats Molén, som tillsammans med församlingens pastorspar Vesa och Aila Annala höll mycket intressanta föredrag utifrån frågeställningen I begynnelsen skapade Gud - eller utvecklade han?.

Även om jag alltid trott på Bibelns skapelseberättelse och sett evolutionsläran som en saga, var det en härlig känsla att få så många konkreta bevis för Bibelns trovärdighet som historieberättare. En talande bild var när Mats berättade om någon som i ett badkar tog reda på i vilken ordning döda djur sjunker och parallellerna till syndafloden blev tydliga. Anders grundliga genomgång av hur mutationer fungerar (och inte fungerar!), skulle man önska att både läromedelsförfattare och lärare vågade ta del av. Många läromedel presenterar ju fortfarande övergivna darwinistiska teorier som fakta och i en av döttrarnas fysikbok för mellanstadiet finns ett avsnitt med rubriken Vi är alla stjärnstoft. Tänk att man som lärare förväntas presentera sådant som sanning! Man kan undra vad det gör med barnens syn på meningen med livet.

Vesa pekade på hur tydligt det framgår att Bibelns skapelseberättelse inte på något sätt kan förenas med evolutionsläran. Det finns alltså ingen anledning att tro att vår Skapare har använt sig av evolution i sitt skapande. Trots det har många av oss kristna vänner och släktingar, som inte tycker sig ha några problem att kombinera Bibeln med evolutionsläran. Aila uppmärksammade oss på detaljer i 1 Mos 1-2, som tydliggjorde att skapelseberättelsen inte ska tolkas utan läsas som en sann historisk redogörelse för hur det gick till i begynnelsen. Vi får be Herren öppna ögonen på människor i vår närhet, så att de vågar lita på Hans Ord från början till slut.

Marita Sandberg
Guds Värld - Ny skapelsebok för ungdomar! Fler händelser » Fler videor »
Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Missa inget nytt från Genesis - Anmäl dig i formuläret nedan för att få vårt nyhetsbrev rakt i din e-postlåda någon gång per månad! (Ett nytt fönster öppnas då, där ni får bekräfta er e-postadress)

OBS, Genom att anmäla dig, godkänner du vår policy för behandling av personuppgifter. Läs därför den först, innan du anmäler dig.

*-markerade fält är obligatoriska.
Fler frågor & Svar »
# Bibeln
# Fossil
# Djur
# Media
# Personer
# Biologi
# Evolutionism
# Dinosaurier
# Platser
# Rymden
# Geologi
# Genetik
# Samhälle
# Världsbild
# Filosofi
# Design
# Datering
# Historia
# Skapelse
# Forskning
# Kemi
# Etik
# Trosförsvar / Apologetik
# Utbildning
# Teknik
# Utomjordingar
# Covid-19
# Språk
Fler blogginlägg »