Vetenskap | Ursprung | Skapelsetro
Splash slide linking to page: Video
Splash slide linking to page: Kalender
Splash slide linking to page: Frågor & Svar

Fossil mirakelkyckling

2 May 2020. Lästid: Ca 2 minuter.

Under rubriken ”Fossil mirakelkyckling kan vara det första fjäderfät” presenterar BBC News den sensationella upptäckten av ett fossilt fågelkranium (skalle) från ”dinosauriernas tid” för 67 miljoner år sedan. Eller rättare sagt den tidpunkt när dinosaurierna sägs ha dött ut. ”Detta är ett unikt exemplar: vi har kallat den mirakelkycklingen” säger Dr Daniel Field från Cambridgeuniversitetet i England och fortsätter: ”Mirakelkycklingen kommer att rankas som ett verkligt viktigt fossil för att hjälpa till att klargöra de faktorer som ledde till uppkomsten av moderna fåglar.”

Den som följt med i Genesis bevakning av området fåglars evolution genom åren vet att ett sådant påstående är ytterst anmärkningsvärt. Den traditionella bilden av fåglar under ”dinosauriernas era” är att de på den tiden höll på att utvecklas från befjädrade små dinosaurier, var mycket små, med ödleliknande drag och tänder och hade usel flygförmåga.

För några år sedan ställde läkaren Carl Werner till det när han på egen hand besökte 60 naturhistoriska museer runt om i världen och tio utgrävningsplatser för dinosaurielämningar. Vaddå ställde till? undrar du kanske. Jo han visade att det i samma berglager som dinosaurielämningarna påträffades också fanns en mängd andra djur bevarade, som sällan eller aldrig fanns med i museernas utställningar. Och bland dessa fanns fåglar. Inte bara ”urfåglarna” Archaeopteryx och Hesperornis, utan fullt moderna sådana, närmare bestämt:

 • Änder
 • Lommar
 • Flamingos
 • Albatrossar
 • Ugglor
 • Pingviner
 • Snäppor
 • Papegojor
 • Skarvar
 • Skärfläckor

Det förefaller som om Daniel Field inte läst Carl Werners bok. Det borde han göra. Och många evolutionister med honom. Kika på CMI-artikeln Modern birds found with dinosaurs eller varför inte köpa Werners ”Living Fossils” antingen som bok eller DVD. För närvarande är de slut i lager, men förhoppningsvis kommer nya upplagor när världen är lite normalare igen.

I väntan på det - du har fortfarande några veckor på dig att se den mäktiga filmen ”Flight: The Genius of Birds” från Illustra Media kostnadsfritt. Passa på! Du kommer att inse hur långsökt tanken är att fåglar uppkommit från kräldjur genom slumpmässiga förändringar och naturligt urval.

Moderna fåglar i samma berglager som dinosaurier alltså, vad betyder det. Ja rimligen att de levde (i varje fall dog) tillsammans. Det har de alltid gjort. Det är bara att läsa innantill i det första kapitlet av vår Bibel. Inte att undra på att evolutionisters försök att rekonstruera fåglarnas evolution blir full av luckor, dispyter och motsägelser. Betvivlar du den saken så läs igenom vad svenska Wikipedia skriver i ämnet

Referenser

 1. https://www.bbc.com/news/science-environment-51925335
Redaktionen
Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Missa inget nytt från Genesis - Anmäl dig i formuläret nedan för att få vårt nyhetsbrev rakt i din e-postlåda ungefär en gång varje eller varannan månad! (Ett nytt fönster öppnas, där ni får bekräfta er e-postadress)

OBS, Genom att anmäla dig, godkänner du vår policy för behandling av personuppgifter. Läs därför den först, innan du anmäler dig.

*-markerade fält är obligatoriska.
Fler händelser » Fler videor » Fler frågor & Svar » Guds Värld - Ny skapelsebok för ungdomar!
# Bibeln
# Fossil
# Djur
# Media
# Personer
# Biologi
# Evolutionism
# Dinosaurier
# Platser
# Rymden
# Geologi
# Genetik
# Samhälle
# Världsbild
# Filosofi
# Design
# Historia
# Datering
# Skapelse
# Forskning
# Kemi
# Etik
# Trosförsvar / Apologetik
# Utbildning
# Teknik
# Utomjordingar
# Covid-19
# Språk