Vetenskap | Ursprung | Skapelsetro
Splash slide linking to page: Video
Splash slide linking to page: Kalender
Splash slide linking to page: Frågor & Svar

Neandertalarnas verktyg fortfarande i bruk

10 Jan 2014. Lästid: Ca 1 minuter.

Många rapporter har kommit genom åren om neanderthalarnas hantverks-skicklighet. Och ständigt kommer det nya! Ett av de senaste handlar om avancerade verktyg som tillverkats av ben.

Dessa verktyg kommer från ett par fyndplatser i Frankrike, och har tidigare kopplats ihop med den så kallade moderna människan, Homo sapiens. Verktygen förvaras numera på ett universitet i Kalifornen, där de nyligen ny-upptäcktes av en doktorand. När verktygen och de ursprungliga fyndplatserna i Frankrike studerats närmarare konstaterar man att verktygen troligen tillverkats att neanderthalarna. Benverktygen har hittats tillsammans med stenverktyg, kopplade till neanderthalmänniskan. Samt ben från djur som de förmodats ha jagat, som ren, kronhjort och bison.

De skickligt tillverkade benverktygen har sannolikt använts till att göra de hårda djurhudarna, mer glänsande och vattentåliga. Samma typ av verktyg tillverkas och används fortfarande idag i samma syfte i bearbetningen av läder. Som när det gäller att slutföra arbetet av hög-kvalitativa läderjackor och handväskor.

Källor

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Missa inget nytt från Genesis - Anmäl dig i formuläret nedan för att få vårt nyhetsbrev rakt i din e-postlåda ungefär en gång varje eller varannan månad! (Ett nytt fönster öppnas, där ni får bekräfta er e-postadress)

OBS, Genom att anmäla dig, godkänner du vår policy för behandling av personuppgifter. Läs därför den först, innan du anmäler dig.

*-markerade fält är obligatoriska.
Fler händelser » Fler videor » Fler frågor & Svar » Guds Värld - Ny skapelsebok för ungdomar!
# Bibeln
# Fossil
# Djur
# Media
# Personer
# Biologi
# Evolutionism
# Dinosaurier
# Platser
# Rymden
# Geologi
# Genetik
# Samhälle
# Världsbild
# Filosofi
# Design
# Historia
# Datering
# Skapelse
# Forskning
# Kemi
# Etik
# Trosförsvar / Apologetik
# Utbildning
# Teknik
# Utomjordingar
# Covid-19
# Språk