Vetenskap | Ursprung | Skapelsetro
Splash slide linking to page: Frågor & Svar
Splash slide linking to page: Nytt projekt: Kortklipp i sociala medier
Splash slide linking to page: Kalender
Splash slide linking to page: Video

Varför engagerar vi oss i skapelsefrågan?

13 Oct 2018. Lästid: Ca 3 minuter.

Att arbeta med skapelsefrågorna är lite grand som att simma motströms. Att Genesis verksamhet inte är särskilt populär bland ateister och sekulärhumanister är väl en skaplig underdrift. Men vi är inte heller tillräckligt ”politiskt korrekta” för att kunna räkna med att få ha vår årskonferens i vilken kyrka som helst i vårt avlånga land. Församlingsledare som influerats av t.ex. den teistiske evolutionisten Francis Collins både naturvetenskapligt och teologiskt beklagansvärda budskap betraktar oss som ovetenskapliga religiösa fundamentalister. Givetvis ohörda. Till de sammanhangen blir vi nämligen sällan eller aldrig inbjudna att tala.

Men i alla de sammanhang där vi får möjlighet att dela vårt budskap möter vi alltid en stor tacksamhet och glädje, som nu härom helgen i Equmeniaförsamlingen i Östersund där vi hade vårt årsmöte. Det uppmuntrar oss att fortsätta vårt arbete med frågorna.

Men det finns fler skäl.

För det första ser vi att vårt arbete bär frukt. Inte så att vi ser skaror människor bli kristna genom vårt arbete, i varje fall inte på kort sikt. Men det är inte ovanligt att möta människor som vittnar om att tron på Gud som Skapare varit en ögonöppnare som blev en viktig pusselbit längs vägen fram till Jesus och till den kristna tron. Och det finns goda belägg för att ungdomar som fått undervisning i sina kyrkor om grundläggande evolutionskritik och biblisk skapelsetro har en helt annan ”vaccination” mot de ateistiska tankebyggnader som kommer att möta dem senare i livet. Se gärna den här (youtu.be/y35dFOVdsjY) trailern till filmen Fallout som illustration på detta. Det motiverar oss också att fortsätta.

Sen har vi sanningsfrågan. Även om få skulle lyssna till eller påverkas av föreningen Genesis verksamhet, så finns det ändå skäl att stå upp och kritisera naturalismens skapelseberättelse och förkunna Gud som Skaparen. Herren sade till profeten Hesekiel:

Gå till dina landsmän i fångenskapen, tala till dem, och vare sig de lyssnar eller inte skall du säga dem: [...]

- Hes 11:3

Det är aldrig vår sak som kristna att ta ansvar för hur människor reagerar, eller inte reagerar, på vårt budskap. Vår kallelse är att vara trogna och uthålliga i att avslöja lögnen i alla dess former, att frimodigt lägga fram och stå upp för sanningen i tid och otid, och – framför allt – förkunna Jesus Kristus som Frälsare. Vi menar ju att skapelsebudskapet hör intimt samman med det budskapet. Gud finns verkligen, och ett sätt att inse det är genom Hans skapelse.

Och till sist upplever vi som arbetar mer eller mindre dagligen med skapelsefrågorna i Genesis styrelse och redaktionsgrupp en tydlig kallelse från Gud att engagera oss i arbetet med de olika talanger vi har. Vi får gång på gång se hur Gud lägger saker och ting tillrätta i stort och smått och välsignar vårt arbete. Att få vara med om det är djupt tillfredsställande. Det övertygar oss om att det verkligen är Guds verk och inte vårt.

Så i nuläget känner vi oss övertygade om att vårt arbete är i överensstämmelse med Hans vilja. Därför kommer du tämligen säkert att få fler nyhetsbrev, fler spännande nummer av Genesis och fler årskonferenser med intressanta föreläsare.

Redaktionen via Göran Schmidt

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Missa inget nytt från Genesis - Anmäl dig i formuläret nedan för att få vårt nyhetsbrev rakt i din e-postlåda ungefär en gång varje eller varannan månad! (Ett nytt fönster öppnas, där ni får bekräfta er e-postadress)

OBS, Genom att anmäla dig, godkänner du vår policy för behandling av personuppgifter. Läs därför den först, innan du anmäler dig.

*-markerade fält är obligatoriska.
Fler händelser » Fler videor » Fler frågor & Svar » Guds Värld - Ny skapelsebok för ungdomar!
# Bibeln
# Fossil
# Djur
# Media
# Personer
# Biologi
# Evolutionism
# Dinosaurier
# Platser
# Rymden
# Geologi
# Genetik
# Samhälle
# Världsbild
# Filosofi
# Design
# Historia
# Datering
# Skapelse
# Forskning
# Kemi
# Etik
# Trosförsvar / Apologetik
# Utbildning
# Språk
# Teknik
# Utomjordingar
# Covid-19