Vetenskap | Ursprung | Skapelsetro
Splash slide linking to page: Video
Splash slide linking to page: Frågor & Svar
Splash slide linking to page: Kalender

Välbevarade "113 miljoner år gamla" dinosauriespår synliga i uttorkad flod

26 Aug 2022. Lästid: Ca 2 minuter.

Efter att en flod i parken Dinosaur Valley State Park i Texas torkat ut, har plötsligt hittills okända, välbevarade dinosauriespår blivit synliga. De flesta spår sägs ha lämnats av dinosaurier av arten Acrocanthosaurus, som vägde ca 7 ton och var 4,5m hög som vuxen. Det finns dock även spår av den betydligt större Sauroposeidon, som kunde bli upp till 18 meter hög, och väga 44 ton.

Man menar att dessa spår har lämnats för 113 miljoner år sedan och bevarats i floden sedan dess. Man behöver dock inte fundera länge på vad 113 miljoner år av blöta förhållanden skulle ha gjort med dessa dinosauriespår i form av erosion. Även om dessa spår har varit täckta av andra sedimentlager, som nu öppnats upp, så kan man fråga sig vad sannolikheten är att en liknande torka som i år gjorde spåren synliga, skulle ha lyst med sin totala frånvaro under 113 000 000 år. Det är så uppenbart att detta inte fungerar. Naturligtvis kan inte dessa spår bevaras i närheten av så lång tid. Samma sak gäller fynden av välbevarad mjukvävnad och blodceller i dinosauriefossil, som vi skrivit om tidigare.

Om dinosaurierna levde på inombiblisk tid, så att vi räknade åldern i tusentals år, inte miljontals, så börjar det hela dock plötsligt verka lite rimligare.

Men varför inser inte vår sekulära värld detta? I en liknelse som Jesus berättade sade Abraham: "Lyssnar de inte till Mose och profeterna, kommer de inte heller att bli övertygade ens om någon uppstår från de döda.". Något liknande verkar gälla vår gudsfientliga värld idag. Trots uppenbara fynd som omkullkastar tanken på miljontals år mellan dinosaurierna och oss, så vill man inte acceptera detta, eftersom det innebär att Bibelns redogörelse för vår urhistoria, Noas flod m.m. är verklig historia. Det blir uppenbarligen för mycket för den sekulära nutidsmänniskan.

Länktips

  • På den här sidan kan man läsa mer om olika fynd av dinosauriespår i Dinosaur Valley State Park i Texas.

Källor

  1. Drought uncovers dinosaur tracks in US park - Phys.org, Hämtad 2022-08-26
    phys.org/news/2022-08-drought-uncovers-dinosaur-tracks.html

Ändringshistorik

  • 2022-08-27 14:48: Förtydligande ang. fallet att spåren varit täckta av andra sedimentlager
Redaktionen
Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Missa inget nytt från Genesis - Anmäl dig i formuläret nedan för att få vårt nyhetsbrev rakt i din e-postlåda ungefär en gång varje eller varannan månad! (Ett nytt fönster öppnas, där ni får bekräfta er e-postadress)

OBS, Genom att anmäla dig, godkänner du vår policy för behandling av personuppgifter. Läs därför den först, innan du anmäler dig.

*-markerade fält är obligatoriska.
Fler händelser » Fler videor » Fler frågor & Svar » Guds Värld - Ny skapelsebok för ungdomar!
# Bibeln
# Fossil
# Djur
# Media
# Personer
# Biologi
# Evolutionism
# Dinosaurier
# Platser
# Rymden
# Geologi
# Genetik
# Samhälle
# Världsbild
# Filosofi
# Design
# Historia
# Datering
# Skapelse
# Forskning
# Kemi
# Etik
# Trosförsvar / Apologetik
# Utbildning
# Teknik
# Utomjordingar
# Covid-19
# Språk