Vetenskap | Ursprung | Skapelsetro

Fire-Maker: En film om hur människan designades för att utnyttja eld och transformera vår planet (Svensk textning)

18 Oct 2017

Firemaker är den första i en serie av filmer som föreningen Genesis har för avsikt att texta till svenska. Firemaker är publicerad av Discovery Institute, en kristen organisation kopplad till Intelligent Design-rörelsen.

Man kan ha både bibliskt och vetenskapligt grundade invändningar mot en eller annan formulering i filmen som antyder att manusförfattarna är öppna för en gammal värld och ett evolutionärt perspektiv på människan som art. Men bortsett från de korta sekvenserna, som alltså inte harmonierar med föreningen Genesis hållning i dessa frågor, så är filmen både välgjord och tankeväckande och illustrerar hur många förhållanden som ”råkat” sammanfalla för att möjliggöra den mänskliga kulturen. Gud tänkte på allt när Han beredde jorden till att förvaltas av oss människor – Hans egen avbild.

Se även


Event:
Kategorier: #Människan, #Kultur
Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Missa inget nytt från Genesis - Anmäl dig i formuläret nedan för att få vårt nyhetsbrev rakt i din e-postlåda ungefär en gång varje eller varannan månad! (Ett nytt fönster öppnas, där ni får bekräfta er e-postadress)

OBS, Genom att anmäla dig, godkänner du vår policy för behandling av personuppgifter. Läs därför den först, innan du anmäler dig.

*-markerade fält är obligatoriska.
Fler händelser » Fler videor » Fler frågor & Svar » Guds Värld - Ny skapelsebok för ungdomar!
# Bibeln
# Fossil
# Djur
# Media
# Personer
# Biologi
# Evolutionism
# Dinosaurier
# Platser
# Rymden
# Geologi
# Genetik
# Samhälle
# Världsbild
# Filosofi
# Design
# Historia
# Datering
# Skapelse
# Forskning
# Kemi
# Etik
# Trosförsvar / Apologetik
# Utbildning
# Teknik
# Utomjordingar
# Covid-19
# Språk