Vetenskap | Ursprung | Skapelsetro

Vad anser ni talar mest för skapelseteorin?

6 Apr 2013

Sammanfattning

Den uppenbara existensen av design i naturen: Slumpen kan inte generera sådan design samt mängd av information. Återstår slutsatsen att en Intelligent Designer ligger bakom. Evolutionstron och skapelsetron är varandras principiella motsatser och ett argument för det ena är därför samtidigt ett argument mot det andra.

Utförligt svar

Eftersom evolutionstron och skapelsetron är i princip varandras motsatser så är det ofta så att det som är ett argument för det ena är samtidigt ett argument mot det andra. Så därför kan t.ex. svaret på frågan "Vad anser ni talar mest mot evolutionsteorin?" vara ett tillräckligt svar!

Design

Ett av de bästa argumenten för skapelseteorin är den uppenbara existensen av design i naturen: Slumpen kan helt enkelt inte generera denna design och mängd av information. Då återstår slutsatsen att en Intelligent Designer finns bakom det hela. Denna slutsats är den mest rimliga (eller kanske: minst orimliga). Sedan kan man göra hur många utvikningar och exempel på detta som helst:

Information

informationen i DNA - Slumpvisa processer kan inte skapa en sådan informationsmängd av sig själv mängden av icke-reducerbar komplexitet (dvs system av samverkande delar som måste ha funnits på plats från början för att det hela skulle fungera överhuvudtaget) universums exakta kalibrering för att livet ska vara möjligt. Listan på designexempel skulle kunna göras lång!

Skönhet

Ett annat argument för skapelse är förekomsten av skönhet, moral, kärlek o.dyl. De är egenskaper som materia i sig inte innehåller, och som ur evolutionssynvinkel är helt onödiga. Men ändå finns de!

Paul Annala

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Missa inget nytt från Genesis - Anmäl dig i formuläret nedan för att få vårt nyhetsbrev rakt i din e-postlåda någon gång per månad! (Ett nytt fönster öppnas då, där ni får bekräfta er e-postadress)

OBS, Genom att anmäla dig, godkänner du vår policy för behandling av personuppgifter. Läs därför den först, innan du anmäler dig.

*-markerade fält är obligatoriska.
Fler frågor & Svar » Fler videor » Fler händelser » Fler blogginlägg »