Vetenskap | Ursprung | Skapelsetro
Splash slide linking to page: Frågor & Svar
Splash slide linking to page: Tidning
Splash slide linking to page: Kalender
Splash slide linking to page: Video

Debatt om evolutionsteorin och Bibeln i Dagen

26 Jan 2019

En debatt om huruvida evolutionsteorin är bluff eller vetenskap, samt hur den förhåller sig till Bibeln, har pågått i tidningen Dagen i ett par veckor.

Det började med ett inlägg av Ingvar Nilsson i Karlshamn, med titeln "Evolutionsteorin är vår tids största bluff", som lyfter upp hur evolutionsteorin är ett filosofiskt ställningstagande, snarare än bevisad vetenskap, samt lyfter upp de ödesdigra konsekvenser som denna syn på vår uppkomst får på unga människors världsbild och framtidstro.

Sebastian Ibstedt, svarade på inlägget med att hävda att "evolutionen och Gud inte är konkurrenter". Ibstedt lyfte i sitt inlägg fram en viktig poäng om hur olika definitioner av ordet "evolution" blandas friskt i debatten, vilket ofta leder till förvirring, men hävdar även att Gud skulle ha kunnat vara inblandad i evolutionen. Hur detta rimmar med att Gud efter skapelsens färdigställande kallar allting för "mycket gott", efter de miljoner år av död och kamp för överlevnad som evolutionen kräver, svarar inte inlägget på.

Samuel Lampa, svarade på detta med ett inlägg som belyser hur modern molekylärbiologisk forskning visar att evolution från en urcell, genom slump och mutationer, inte ens av flera sekulära forskare anses fungera, och hur evolutionsberättelsen även krockar med synen på en God gud, samt med Jesu egna syn på 1:a Mosebok.

Inlägg i debatten

Se även

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Missa inget nytt från Genesis - Anmäl dig i formuläret nedan för att få vårt nyhetsbrev rakt i din e-postlåda någon gång per månad! (Ett nytt fönster öppnas då, där ni får bekräfta er e-postadress)

OBS, Genom att anmäla dig, godkänner du vår policy för behandling av personuppgifter. Läs därför den först, innan du anmäler dig.

*-markerade fält är obligatoriska.
Fler frågor & Svar » Fler videor » Fler händelser » Fler blogginlägg »