Vetenskap | Ursprung | Skapelsetro
Splash slide linking to page: Frågor & Svar
Splash slide linking to page: Video
Splash slide linking to page: Kalender

Uppdaterad: Debatt om evolutionsteorin och Bibeln i Dagen

5 Mar 2019. Lästid: Ca 2 minuter.

En debatt om huruvida evolutionsteorin är bluff eller vetenskap, samt hur den förhåller sig till Bibeln, har pågått i tidningen Dagen i ett par veckor.

OBS: Dagen har nu också skapat en samlingssida för debatten, som troligen är mer heltäckande än vår lista.

Det började med ett inlägg av Ingvar Nilsson i Karlshamn, med titeln "Evolutionsteorin är vår tids största bluff", som lyfter upp hur evolutionsteorin är ett filosofiskt ställningstagande, snarare än bevisad vetenskap, samt lyfter upp de ödesdigra konsekvenser som denna syn på vår uppkomst får på unga människors världsbild och framtidstro.

Sebastian Ibstedt, svarade på inlägget med att hävda att "evolutionen och Gud inte är konkurrenter". Ibstedt lyfte i sitt inlägg fram en viktig poäng om hur olika definitioner av ordet "evolution" blandas friskt i debatten, vilket ofta leder till förvirring, men hävdar även att Gud skulle ha kunnat vara inblandad i evolutionen. Hur detta rimmar med att Gud efter skapelsens färdigställande kallar allting för "mycket gott", efter de miljoner år av död och kamp för överlevnad som evolutionen kräver, svarar inte inlägget på.

Samuel L, svarade på detta med ett inlägg som belyser hur modern molekylärbiologisk forskning visar att evolution från en urcell, genom slump och mutationer, inte ens av flera sekulära forskare anses fungera, och hur evolutionsberättelsen även krockar med synen på en God gud, samt med Jesu egna syn på 1:a Mosebok.

Debatten har sedan fortskridit med ett flertal inlägg, som vi av platsbrist inte kommenterar enskilt. Det senaste inlägget vid detta inläggs uppdaterande, skrevs av föreningen Genesis ordförande Göran Schmidt: Välj bort vetenskap med fel premisser.

Inlägg i debatten

Inlägg som går i linje med Föreningen Genesis syn på skapelse, är markerade i fetstil.

Se även

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Missa inget nytt från Genesis - Anmäl dig i formuläret nedan för att få vårt nyhetsbrev rakt i din e-postlåda ungefär en gång varje eller varannan månad! (Ett nytt fönster öppnas, där ni får bekräfta er e-postadress)

OBS, Genom att anmäla dig, godkänner du vår policy för behandling av personuppgifter. Läs därför den först, innan du anmäler dig.

*-markerade fält är obligatoriska.
Fler händelser » Fler videor » Fler frågor & Svar » Guds Värld - Ny skapelsebok för ungdomar!
# Bibeln
# Fossil
# Djur
# Media
# Personer
# Biologi
# Evolutionism
# Dinosaurier
# Platser
# Rymden
# Geologi
# Genetik
# Samhälle
# Världsbild
# Filosofi
# Design
# Historia
# Datering
# Skapelse
# Forskning
# Kemi
# Etik
# Trosförsvar / Apologetik
# Utbildning
# Teknik
# Utomjordingar
# Covid-19
# Språk