Vetenskap | Ursprung | Skapelsetro
Splash slide linking to page: Kalender
Splash slide linking to page: Frågor & Svar
Splash slide linking to page: Video

Genesis i media

2 Jun 2018. Lästid: Ca 2 minuter.

Föreningen Genesis och det budskap och vetenskapsperspektiv vi står för uppmärksammas glädjande nog alltmer i kristen media. I höstas blev vi kontaktade av den kristna webb-TV-kanalen Lifely TV som ville bevaka vår årskonferens i Stenungsund, vilket också skedde. Föredragen finns att hitta på Lifelys hemsida. Flera av föredragen ligger som du kanske vet tillgängliga via länkar på vår webbsida. Och nu i dagarna kommer den kristna tidningen Världen Idag att publicera en rad artiklar om biblisk skapelsetro och faran med teistisk evolution – föreställningen att Gud skapade världens livsformer under miljarder år genom ”naturliga processer” med Gud som en distanserad dirigent. Det sker samtidigt som du får nr 2 av tidningen i din brevlåda med just den teistiska evolutionismen som tema.

Det är mycket glädjande när media kontaktar oss och vill att vi ska dela vår syn på vetenskapen och ursprungsfrågorna. Vi anar att det är början på en ny trend och att andra mediaaktörer börjar inse såväl frågornas vikt som att vi är seriösa aktörer på både den vetenskapliga och teologiska arenan. Läs artiklarna och återkoppla genom insändare och i sociala fora och visa att det Genesis står för är en folkrörelse på frammarsch!

En annan glädjande nyhet som rör mediasverige är en kommande bok med arbetsnamnet Antologi om skapelsetro, som kommer att ges ut på Sjöbergs förlag någon gång i början av 2019, om allting flyter på som planerat. En rad författare kommer att bidra med fristående artiklar inom en rad områden som är relevanta för modern skapelsetro. Boken kommer att bli en viktig referenslitteratur när elever, lärare och allmänhet vill fördjupa sig i ämnen som rör ursprungsfrågorna. Vi tror att det kommer att bli ett komplement till mer omfattande och detaljerade böcker på svenska som t.ex. Mats Moléns klassiker ”Vårt Ursprung”.

Till sist – läs gärna Bength Gustafsons utmärkta artikel om skapelsetro i tidningen Inblick.

Det är många goda krafter som samarbetar. Och det är Herrens Ande som sköter logistiken. Då vill det gärna bli bra!

Se även

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Missa inget nytt från Genesis - Anmäl dig i formuläret nedan för att få vårt nyhetsbrev rakt i din e-postlåda ungefär en gång varje eller varannan månad! (Ett nytt fönster öppnas, där ni får bekräfta er e-postadress)

OBS, Genom att anmäla dig, godkänner du vår policy för behandling av personuppgifter. Läs därför den först, innan du anmäler dig.

*-markerade fält är obligatoriska.
Fler händelser » Fler videor » Fler frågor & Svar » Guds Värld - Ny skapelsebok för ungdomar!
# Bibeln
# Fossil
# Djur
# Media
# Personer
# Biologi
# Evolutionism
# Dinosaurier
# Platser
# Rymden
# Geologi
# Genetik
# Samhälle
# Världsbild
# Filosofi
# Design
# Historia
# Datering
# Skapelse
# Forskning
# Kemi
# Etik
# Trosförsvar / Apologetik
# Utbildning
# Teknik
# Utomjordingar
# Covid-19
# Språk