Vetenskap | Ursprung | Skapelsetro
Splash slide linking to page: Video
Splash slide linking to page: Kalender
Splash slide linking to page: Frågor & Svar

Inslag om Noas ark-replika i Expressen TV

23 Nov 2015. Lästid: Ca 2 minuter.

Expressen TV rapporterade idag om den replika av Noas ark som byggs i Kentucky i USA, av skapelseorganisationen Answers in Genesis.

Här nedan kan du se klippet:

Med en längd av 155 meter och höjd av 25 meter, kommer arken när den stå klar att vara värdens största timmer konstruktion, hävdar Answers in Genesis.

Öppningsdatumet är planerat till 7:e Juli 2016.

Projektets ledare, Ken Ham, säger i klippet:
"Jag vet att folk av folk från många olika bakgrunder är intresserade av Noas ark och har hört talas om den. Och vi tror att vad vi bygger här, i byggandet av just den här fullstora replikan, kommer att bli den mest autentiska och realistiska rekonstruktionen av Noas ark i världen".

"Det återstår att se om besökarna vallfärdar till parken, men om även djuren börjar strömma till, vet man att det är dags att stiga på, i alla fall", skojar Expressen. Det är glädjande att de vet så pass mycket om vad berättelsen handlar om.

Från ett Herren löfte i Bibeln vet vi dock att vi inte behöver vara rädda för att någon ny översvämning ska täcka hela jorden som på Noa tid:

"Jag skall upprätta mitt förbund med er: Aldrig mer skall allt liv utrotas genom flodens vatten. Aldrig mer skall en flod komma och fördärva jorden." Och Gud sade: "Detta är tecknet på det förbund som jag för all framtid sluter med er och med alla levande varelser hos er: Min regnbåge sätter jag i skyn, och den skall vara tecknet på förbundet mellan mig och jorden." - 1 Mos 9:11-13

Däremot, som vi alla vet, inte minst från mängder av arkeologiska fynd som stärker detta, så handlar historien om Noas ark om verklig historia, och det är också därför det är viktigt att ark-replikor görs i realistisk storlek, baserat på Bibliska mått, för att ge en sanningsenlig bild av vad det innebar att fylla den med djur och människor, som räddning undan vattned.

Arken i Kentucky är inte det enda försök till att bygga en fullstor ark-replika! Vi känner till åtminstone två andra sådana:

Genesis har också skrivit en hel del om Noas ark tidigare. Nedan följer några lästips i urval:

Webbredaktionen

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Missa inget nytt från Genesis - Anmäl dig i formuläret nedan för att få vårt nyhetsbrev rakt i din e-postlåda ungefär en gång varje eller varannan månad! (Ett nytt fönster öppnas, där ni får bekräfta er e-postadress)

OBS, Genom att anmäla dig, godkänner du vår policy för behandling av personuppgifter. Läs därför den först, innan du anmäler dig.

*-markerade fält är obligatoriska.
Fler händelser » Fler videor » Fler frågor & Svar » Guds Värld - Ny skapelsebok för ungdomar!
# Bibeln
# Fossil
# Djur
# Media
# Personer
# Biologi
# Evolutionism
# Dinosaurier
# Platser
# Rymden
# Geologi
# Genetik
# Samhälle
# Världsbild
# Filosofi
# Design
# Historia
# Datering
# Skapelse
# Forskning
# Kemi
# Etik
# Trosförsvar / Apologetik
# Utbildning
# Språk
# Teknik
# Utomjordingar
# Covid-19