Vetenskap | Ursprung | Skapelsetro
Splash slide linking to page: Kalender
Splash slide linking to page: Frågor & Svar
Splash slide linking to page: Video

Aftonbladet om bannlysningen av evolutionskritik i svenska skolor

3 Nov 2021. Lästid: Ca 1 minuter.

Aftonbladet tar idag upp fallet om Ekebyholmsskolan, som vi behandlat tidigare i vårt magasin och här på webbsidan.

På Ekebyholmsskolan har man informerat eleverna om att det finns vetenskaplig kritik mot evolutionsteorin, och att det bland annat finns över 1000 forskare som skrivit under ett upprop där man uttrycker tveksamhet kring den Darwinistiska teorin om arternas ursprung, och efterfrågar närmare kritisk granskning av den. Som Aftonbladet konstaterar är dock sådana fakta inte tillåtet att komma eleverna till del.

Vi på Genesis tycker att det är fullkomligt horribelt hur vissa fakta är bannlysta från svenska skolor och hur vissa vetenskapliga teorier upplyfts över all kritik. Vi anser att det strider mot den anda av prövande kritiskt förhållningssätt som ska läras ut i skolan, och på sikt riskerar att verka hämmande på barnens kritiska förmåga. Vi finner det också märkligt att man är så rädd för att kritik mot evolutionsteorin ska få komma fram. Det ter sig som att teorin måste vara väldigt svag i fråga om egna meriter om den är så känslig för kritiska fakta.

Att döma av erfarenheter från tidigare debatter, är det nog snarare är en ateistisk världsbild som till varje pris måste försvaras, än en vetenskaplig teori.

Redaktionen
Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Missa inget nytt från Genesis - Anmäl dig i formuläret nedan för att få vårt nyhetsbrev rakt i din e-postlåda ungefär en gång varje eller varannan månad! (Ett nytt fönster öppnas, där ni får bekräfta er e-postadress)

OBS, Genom att anmäla dig, godkänner du vår policy för behandling av personuppgifter. Läs därför den först, innan du anmäler dig.

*-markerade fält är obligatoriska.
Fler händelser » Fler videor » Fler frågor & Svar » Guds Värld - Ny skapelsebok för ungdomar!
# Bibeln
# Fossil
# Djur
# Media
# Personer
# Biologi
# Evolutionism
# Dinosaurier
# Platser
# Rymden
# Geologi
# Genetik
# Samhälle
# Världsbild
# Filosofi
# Design
# Historia
# Datering
# Skapelse
# Forskning
# Kemi
# Etik
# Trosförsvar / Apologetik
# Utbildning
# Teknik
# Utomjordingar
# Covid-19
# Språk